De toepassing van elektrificatie in hijskraan-industrie

Het is alom bekend dat vooral zware machines meer Co2 uitstoten. Het is een feit dat het lastig is om deze machines Co2-neutraal te laten werken. Gelukkig zijn er oplossingen om een deel van de uitstoot te verminderen. Het elektrisch laten werken van deze zware machines is hier een voorbeeld van.

In hoeverre kan een hijskraan volledig draaien op elektriciteit?

Een aantal nieuwe kranen heeft de mogelijkheid om bijvoorbeeld op een bouw of in de binnenstad op stroom te werken. Echter moet het stroomnet dit toelaten, omdat de hijskraan veel stroom verbruikt. U kunt de mogelijkheden altijd navragen als u bijvoorbeeld een torenkraan gaat huren in Breda. Het elektrisch werken met een diesel aangedreven hijskraan is zeker niet altijd mogelijk. De keren dat het wel mogelijk is, worden er natuurlijk steeds meer.

De toekomst van elektriciteit in zware machines

Elektriciteit gaat ook in de industrie van zware machines een steeds grotere rol spelen. Dit wordt mogelijk omdat de techniek steeds beter wordt. De zware machines hebben veel piekmomenten, waarbij er ineens veel stroom verbruikt wordt. Hierdoor zijn de accu’s van deze machines sneller leeg. Mede om deze reden worden de machines die elektrisch kunnen werken vaak uitgerust met Lithium batterijen. Deze batterijen werken anders dan de ouderwetse loodaccu’s.

In de nabije toekomst zal er voor de zwaarste machines nog geen complete vervanging komen door accu’s. We gaan in de volgende paragraaf verder in op de toepassing van waterstof in zware machines.

Waterstof gaat een grote rol krijgen in de industrie

De toepassing van waterstof in het verticaal transport is nog in ontwikkeling. Echter gaat dit een steeds grotere rol krijgen in de hijs-industrie. Ook bij de aandrijving auto’s krijgt waterstof een grote rol. Dit komt doordat er met behulp van waterstof een goede auto performance geleverd kan blijven worden.

De waterstofmotoren zetten waterstof om in elektriciteit. Met deze elektriciteit worden de motoren aangedreven. Het grote voordeel van waterstof is dat je het aan de pomp kan tanken. Zo hoef je dus niet lang te wachten tot de accu’s vol zijn. Een nadeel van waterstof is dat het altijd onder hoge druk moet worden en er dus explosie gevaar bij komt kijken.

Altijd online| Maak een afspraak | Email: Info@bedrijfonline.nl

© 2022 Bedrijfonline.nl