Hoe installeer je een PVC vloer? 

De tijd is aangebroken om in huis een nieuwe PVC vloer aan te leggen. Maar om dit te kunnen doen moet je wel weten waar je moet beginnen. In deze blog nemen we je mee door het installatieproces van PVC vloeren zodat je zelf met vertrouwen aan de slag kan gaan. 

Stap 1: Voorbereiding 

Voordat je gaat beginnen met het installeren van de vloer moet je er goed voor zorgen dat de ondervloer waarop je gaat leggen schoon, vlak en droog is. Ook nog bijvoorbeeld ouder vloerbedekking kun je het best weghalen zodat alle oneffenheden worden gladgestreken. Bij het inkopen van de vloeren is het handig om dit te doen bij een winkel in de buurt. Woon je in Groningen? Koop dan PVC vloeren in Groningen. Zo is het makkelijk bereikbaar om expertise te vragen als er iets misloopt gaande weg van de installatie. 

Stap 2: acclimatisatie van de PVC vloerdelen 

Deze stap klinkt wat gek maar is zeker niet onmisbaar in de installatie van PVC vloeren. Het is belangrijk om de PVC vloerdelen uit te leggen in de ruimte waar ze geinstalleerd zullen worden zodat ze kunnen acclimatiseren volgens de instructies van de fabrikant. Zo kunnen de vloerdelen zich aanpassen aan de temperatuur en vochtigheid van de ruimte. Zo voorkom je dat het zal kromtrekken of vervormen. 

Stap 3: start met installatie 

Begin in een hoek van de kamer en werk dan naar buiten toe. Plaats de eerste rij vloerdelen met tongzijde naar de muur gericht en gebruik dan afstandswiggen om een gelijke ruimte langs de rand van de vloer te creëren. Zorg ook dat de vloerdelen stevig tegen elkaar zijn gedrukt en er geen gaten tussen zitten. 

Stap 4: Snijden van vloerdelen 

Mochten de vloerdelen niet passen kan je met behulp van een zaag of stanleymes de vloeren op maat snijden. Doe dit wel nauwkeurig door goed te meten waar er gesneden moet worden en er een naadloze pasvorm is. 

Stap 5: verlijming 

Deze stap is alleen nodig bij PVC vloeren die lijm nodig hebben bij installatie. Mocht jouw vloer dat niet hebben dan kun je deze stap overslaan. Zo wel, breng dan lijm aan op de ondervloer en volg de instructies van de fabrikant. Druk de vloerdelen stevig aan op hun plaats. 

Stap 6: afwerking 

Als alle vloerdelen zijn geinstalleerd mogen de afstandswiggen verwijderd worden. Installeer dan de plinten langs de randen van de vloer zodat je een nette afwerking creëert. Vervolgens is het belangrijk om te kijken of de plinten die aan de muur zijn bevestigd stevig aangedrukt zijn. Als er nog kieren tussen de vloer en muur zijn kun je deze bedekken. 

Stap 7: Reiniging en onderhoud 

Zodra de vloer gelegd is komt de laatste stap aan bod. Maak de vloer grondig schoon om achtergebleven uil en stof te verwijderen. Kijk naar de onderhoud instructies van de fabrikant zodat je levensduur van PVC vloer langer is. Met deze eenvoudige stappen kun je zelf PVC vloeren installeren en weer een prachtige vloer creëren in huis. Onthoud altijd om de instructies van de fabrikant te volgen en wees nauwkeurig tijdens het installatieproces. Wil je graag een ander soort vloer installeren? Dan kun je altijd naar een winkel voor advies. Woon je bijvoorbeeld in Groningen? Ga dan naar een winkel met vloeren in Groningen.

Altijd online| Maak een afspraak | Email: Info@bedrijfonline.nl

© 2022 Bedrijfonline.nl