Waar moet je op letten bij het leggen van tegels? 

Tegels in je huis spelen een belangrijke rol bij de inrichting van de ruimte en de uitstraling die je wil geven aan het huis. Als je van plan bent om tegels te leggen in bijvoorbeeld je keuken, badkamer of woonkamer dan zijn er een aantal aspecten waar je rekening mee moet houden om te zorgen dat je een mooi resultaat krijgt. In deze blog wordt er een aantal belangrijke punten besproken voor het leggen van tegels

Ondergrondvoorbereiding 

Als je tegels gaat leggen moet er gezorgd worden voor een stevige en egale ondergrond. De vloer moet daarnaast ook schoon, droog en vrij van scheuren of andere oneffenheden zijn voordat je begint met leggen. Dit is belangrijk om te voorkomen dat de tegels na een tijdje zullen losraken of breken. 

Keuze van tegels

Er zijn veel verschillende soorten tegels waar je uit kan kiezen om te leggen voor je vloer. Zo zijn er bijvoorbeeld keramische tegels, houtlook tegels die een meer natuurlijke uitstraling hebben of betonlook tegels voor de modernere stijl. Elke tegel heeft zo zijn eigen kenmerken dus het is handig om te kijken naar wat de functie van de ruimte is die je wilt betegelen en wat bij jouw stijl en interieur past. 

Tegelgrootte en patroon 

De grootte en het patroon van de tegel kunnen grote invloed hebben op de uitstraling van de ruimte. Grotere tegels kunnen een gevoel creëren dat de ruimte ook groter aanvoelt terwijl mozaïektegels een meer artistiek effect creëren. Kijk en experimenteer van tevoren met lay-outopties voor de ruimte die je wilt betegelen voordat je een definitieve keuze maakt. 

Voegbreedte en kleur

Ook kan de voegbreedte en de kleur invloed hebben op de algehele uitstraling. Kies een voegkleur die past bij de tegels en de esthetiek die je wilt creëren in de ruimte. Let daarnaast op hoe breed je de voegruimte wil. Een smalle voeg kan een naadloze uitstraling creëren en ene brede voeg een rustieke uitstraling. Kies de breedte afhankelijk van wat bij jouw stijl past. 

Waterdichtheid en afdichting

Mocht je tegels plaatsen in een ruimte waar ze nat worden zoals in de badkamer of keuken, dan is het essentieel om ervoor te zorgen dat de tegels waterdicht zijn. Wat hiervoor helpt is om een waterdichtingsmembraan onder de tegels aan te brengen. Ook kan je geschikte afdichtingsmiddelen rondom natte gebieden zoals douches en badkuipen gebruiken zodat je vochtproblemen voorkomt. 

Professionele installatie

Ook al kan je tegels heel goed als een doe-het-zelf project zien, is het soms makkelijker om een professionele tegelzetter in te huren. Dan weet je zeker dat het werk nauwkeurig en deskundig wordt uitgevoerd. Ook kunnen ze advies geven over materiaalkeuze of de soort patroon wat het beste past in het interieur wat kan zorgen voor een aantrekkelijke en mooi gelegde vloer! 

Door rekening te houden met de genoemde factoren kun je ervoor zorgen dat je vloer mooi wordt gelegd, de juiste uitstraling aan je huis geeft en bestand is tegen dagelijks gebruik zodat je nog jarenlang kan genieten van een mooi gelegde tegelvloer!

Altijd online| Maak een afspraak | Email: Info@bedrijfonline.nl

© 2022 Bedrijfonline.nl